Uczniowie z klasy 1c i 2d wzięli udział w wycieczce do Fabryki Krówek w Milanówku. Fabryka Krówek to mała rodzinna firma, która produkuje te pyszności, bazując na recepturze z 1921 roku. 

Uczniowie obserwowali 5 etapów powstawania krówki: mieszanie składników, wykładanie na specjalne lady chłodzące, studzenie, krojenie i zawijanie w papierki. Każdego dnia w fabryce produkowanych jest 300kg tych słodkości. A najszybsza pani zawija aż 6 tysięcy małych krówek w ciągu 8 godzin.

Najmilszym i jednocześnie najsłodszym momentem, była możliwość spróbowania prosto z taśmy produkcyjnej świeżo zrobionej krówki. Uczniowie wzięli udział w zajęcia samodzielnego, ręcznego zawijania cukierków we własnoręcznie zaprojektowane papierki. Rysunki dzieci tak bardzo się spodobały, że zostaliśmy obdarowani małymi paczuszkami z firmowymi smakołykami.

W wyśmienitych nastrojach i ze słodkimi wrażeniami wróciliśmy do szkoły z zapasem cukierków.